*RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
+10
Frodo
Timmus
Mies
Mirrr
PPProfessor
sowhat
jrl74
Dutchzaphod
Joostvdaa
sokratikos
14 plaatsers
Pagina 1 van 1
Wat is uwer cijfer voor "Bruce Cockburn - If I had A Rocketlauncher" ?
*RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
[13-12-2012]
Een verzoekje
Bruce Douglas Cockburn (uitspraak co-burn) (Ottawa, 27 mei 1945) is een Canadese folk/rock-gitarist en singer-songwriter. Zijn meest recente album werd uitgegeven in maart 2011. Dat is zijn 36e album (24 studioalbums, 5 livealbums, 7 compilaties). Hij heeft songs geschreven die qua stijl variëren van folk en rock met jazz-invloeden tot rock-'n-roll.
Bruce Cockburn werd in 1945 geboren in Ottawa en bracht een deel van zijn jeugdjaren door op een farm bij Pembroke (Ontario). In interviews heeft hij verteld dat hij zijn eerste gitaar rond 1959 had gevonden op de zolder van zijn grootmoeder. Hij versierde de gitaar met gouden sterren en speelde mee met hits die hij op de radio horde. Cockburn studeerde (overigens geen muziek) aan de Nepean High School in Ottawa. Bij een albumfoto van hem uit die opleiding (1964) stond zijn wens genoteerd om "muzikant te worden". Hij ging naar de Berklee College of Music in Boston en volgde daar drie semesters in het midden van de jaren zestig. In 1966 werd hij lid van The Children, een band uit Ottawa die ongeveer een jaar bestond. In het voorjaar van 1967 werd hij lid van de band The Esquires. In de zomer van dat jaar verhuisde hij naar Toronto om samen met Marty Fisher en Gordon MacBain (beiden afkomstig uit Bobby Kris & The Imperials) en Neil Lillie (ex-lid van The Tripp) The Flying Circus te vormen. Deze groep nam eind 1967 wat nummers op, die echter niet werden uitgebracht. In de lente van 1968 veranderden de leden de naam van de band in Olivus, tegelijkertijd werd Lillie (die zijn naam had veranderd in Neil Merryweather) ingeruild voor Dennis Pendrith (Livingstone’s Journey). Olivus stond in april 1968 in het voorprogramma van The Jimi Hendrix Experience en Cream. In de zomer van dat jaar verliet Cockburn Olivus met de bedoeling solo verder te gaan, maar daar kwam het toen nog niet van. Hij kwam terecht in de band 3's a Crowd van David Wiffen, Colleen Peterson en Richard Patterson, die al collega-bandlid van Cockburn was geweest in The Children. In de lente van 1969 verliet Cockburn ook deze band en begon hij aan zijn solocarrière.
Cockburns eerste solo-optreden was op het Mariposa Folk Festival in Ontario in 1967. In 1969 was hij daar de hoofdartiest. In 1970 kwam zijn eerste soloalbum uit, genaamd Bruce Cockburn. Zijn gitaarwerk en compositievaardigheden leverden hem een enthousiaste ontvangst op. Zijn vroege werk bevat beelden van platteland en zee, bijbelse metaforen, en de overtuiging dat de hemel dichtbij is ondanks moeilijke omstandigheden. Hoewel hij een agnostische achtergrond had, werd hij in het begin van zijn carrière een toegewijd christen. In een interview zei hij daarover: "Ik werd als een agnost opgevoed … en toen ik begin jaren zeventig een christen werd, wist ik nog niet wat datgene was wat ik nu precies had aangenomen". Veel van zijn albums uit eind jaren zeventig verwijzen naar het christelijk geloof, in de jaren tachtig tevens gekoppeld aan aandacht voor mensenrechten en het milieu. Cockburns verwijzingen naar het christendom in zijn muziek komen onder meer tot uiting in de graal-beeldspraak van de Britse christelijke dichter Charles Williams en de ideeën van de Amerikaanse theoloog Harvey Cox.
Cockburns populariteit in eigen land was gevestigd, maar pas in 1979 brak hij door in de Verenigde Staten, met het verschijnen van het album Dancing in the Dragon's Jaws. De eerste single van dit album, "Wondering Where the Lions Are", kwam in juni 1980 op nr. 21 in de Billboard Hot 100, gevolgd door een optreden op de populaire tv-show Saturday Night Live van NBC.
Cockburn was van 1969 tot 1980 getrouwd met Kitty Cockburn en kreeg uit dit huwelijk een dochter (Jenny, juli 1976). Eind 1975 schreef hij het nummer "Little Seahorse" over de tijd dat zij in haar moeders buik verbleef. Dit nummer staat op het album In the Falling Dark.
Cockburns werk werd in de jaren 80 eerst stadser en mondainer, en later vooral politieker; hij ging zich zwaar inzetten op progressieve onderwerpen. Zijn groeiende politieke engagement uitte zich aanvankelijk in bescheiden vorm op drie platen: Humans, Inner City Front en The Trouble with Normal. Duidelijker kwam het aan het licht in 1984, met Cockburns tweede radiohit in de VS, If I Had a Rocket Launcher (nr. 88 in de Amerikaanse hitlijst), van het album Stealing Fire. Deze song had hij een jaar eerder geschreven na een bezoek aan kampen met Guatemalteeksen vluchtelingen in Mexico, die voor en na zijn bezoek werden aangevallen door militaire helikopters uit Guatemala. Zijn politieke activisme heeft hij altijd gehouden. Hij is naar verschillende landen gereisd (zoals Mozambique en Irak), speelde op diverse benefietconcerten en schreef veel liedjes over politieke onderwerpen, variërend van het IMF tot landmijnen. Zijn internationalistische houding komt tot uiting in de wereldmuziek-invloeden in zijn werk, waaronder reggae en latin.
In 1991 kwam bij het Canadese label Intrepid Records Kick at the Darkness uit, een tributealbum voor Cockburn. De albumtitel komt uit een zinsnede uit zijn song Lovers in a Dangerous Time. Het album bevat onder meer een cover van dat nummer door de Barenaked Ladies, dat de eerste top 40-hit werd voor deze Canadese band en bijdroeg aan hun succes in de beginjaren. De woorden kick the darkness ('til it bleeds daylight) komen ook terug op het nummer God (Part II) van U2, op hun album Rattle and Hum.
Begin jaren negentig maakte Cockburn samen met T-Bone Burnett twee albums: Nothing but a Burning Light en Dart to the Heart. Op het laatste album stond het nummer Closer to the Light, geïnspireerd door de dood van zanger Mark Heard, die goed bevriend was met beide artiesten. Cockburn noemt Heard vaak als zijn favoriete songwriter en was een van de artiesten die bijdroegen aan Strong Hand of Love, een tributealbum en –video voor Heard. Op het album voert Cockburn de titelsong uit.
In 1998 reisde Cockburn samen met documentairemaker Robert Lang naar het West-Afrikaanse Mali, waar hij jamsessies hield met de Grammy Award-winnende blues-muzikant Ali Farka Touré en de kora-meester Toumani Diabaté. De reis van een maand werd verfilmd in een documentaire van een uur, River of Sand. Deze won de Regard Canadien voor beste documentaire op het filmfestival Vues d'Afrique in Montréal. Ook werd het meegenomen in de competitie voor het Internationale festival voor Milieufilms in Parijs.
Een deel van Cockburns eerder uitgebrachte materiaal werd bijeengebracht op verschillende verzamelalbums: Resume, Mummy Dust en Waiting for a Miracle. Het eerste greatest hits-album was Anything Anytime Anywhere: Singles 1979–2002 (uitgebracht in 2002).
In januari 2003 voltooide Bruce Cockburn zijn 21e album, You've never seen everything, met bijdragen van Emmylou Harris, Jackson Browne, Sam Phillips, Sarah Harmer, Hugh Marsh, Jonell Mosser, Larry Taylor en Steven Hodges (deze laatste twee zijn ex-leden van Canned Heat en vooral bekend van hun samenwerking met Tom Waits).
Cockburn speelde op het Live 8-concert in Barrie (Ontario) op 2 juli 2005. Op 4 oktober 2005 kwam Speechless uit, een instrumentale compilatie van zowel oud als nieuw materiaal. Zijn 22e album, Life Short Call Now, kwam uit op 18 juli 2006.
De Canadese senator en generaal buiten dienst Roméo Dallaire, die actief is in fondsenwerving voor humanitaire projecten en bewustwordingscampagnes, kwam bij Cockburn op het podium tijdens een benefietconcert voor kindsoldaten op 4 oktober 2008, op de Universiteit van Victoria.
In 2009 reisde Cockburn af naar Afghanistan om zijn daar gelegerde broer kapitein John Cockburn te bezoeken en een concert te geven voor Canadese militairen. Hij gaf er een uitvoering van zijn bekende antimilitaristische lied If I Had a Rocket Launcher en kreeg voor de gelegenheid een echte raketwerper van het Canadese leger. Hij heeft aangegeven dat, hoewel hij met twijfel keek naar de invasie van Afghanistan in 2001, hij de Canadese rol in Afghanistan ondersteunt.
Cockburn bracht in 2011 zijn studioalbum Small Source of Comfort uit. Op dat album staat het opgewekte instrumentale nummer Lois on the Autobahn, geënt op Rouler sa Bosse van het album Salt, Sun and Time uit 1974, en opgedragen aan zijn moeder Lois die in 2010 aan kanker bezweek.
We ranken If I Had a Rocketlauncher, zijn eerste expliciet politieke song van Cockburn´s 16e album Stealing Fire (1984).Het nummer is geïnspireerd door zijn bezoek, gesponsord door OXFAM, aan Guatemalteekse vluchtelingenkampen in Mexico als gevolg van de counter-insurgency campagne van dictator Efraín Ríos Montt. Dit antimilitaristische lied leverde hem een destijds nieuwe reputatie op als uitgesproken muzikale activist. In het lied wanhoopt Cockburn tijdens het wachten op een politieke oplossing voor de crisis, en spreekt de wens uit om het heft in eigen handen te nemen. Elk vers eindigt met een lijn waarin staat wat Cockburn zou doen als hij een raketwerper zou hebben: in het eerste vers, zou hij het iemand betaald zetten; in de tweede, zou hij wraak nemen; in het derde, zou hij niet aarzelen; en het vierde en laatste couplet eindigt met de meest beroemde en controversiële regel van de songtekst: If I had a rocket launcher, some son-of-a-bitch would die. In een later interview verklaarde Cockburn dat het lied geen oproep is om de wapens op te pakken, maar een schreeuw, een noodkreet. Hoewel het nummer veel airplay kreeg op de Canadese radio in het begin van 1985, draaiden vele radiostations een bewerkte versie die uitfade voordat de "son-of-a-bitch"-regel was te horen. Het lied reikte slechts tot nr. 88 in de Billboard Hot 100 hitlijsten in de Verenigde Staten - met "Wondering Where the Lions Are" zijn enige hits in de USA top 100 - en bereikte de hoogste notering van nummer 49 in de Canadese hitlijsten in de week van 9 maart 1985. Toen hij het lied had gespeeld voor de Canadese troepen in Afghanistan in 2009, kreeg hij vervolgens een raketwerper: dwz tijdelijk!
Een verzoekje
Bruce Douglas Cockburn (uitspraak co-burn) (Ottawa, 27 mei 1945) is een Canadese folk/rock-gitarist en singer-songwriter. Zijn meest recente album werd uitgegeven in maart 2011. Dat is zijn 36e album (24 studioalbums, 5 livealbums, 7 compilaties). Hij heeft songs geschreven die qua stijl variëren van folk en rock met jazz-invloeden tot rock-'n-roll.
Bruce Cockburn werd in 1945 geboren in Ottawa en bracht een deel van zijn jeugdjaren door op een farm bij Pembroke (Ontario). In interviews heeft hij verteld dat hij zijn eerste gitaar rond 1959 had gevonden op de zolder van zijn grootmoeder. Hij versierde de gitaar met gouden sterren en speelde mee met hits die hij op de radio horde. Cockburn studeerde (overigens geen muziek) aan de Nepean High School in Ottawa. Bij een albumfoto van hem uit die opleiding (1964) stond zijn wens genoteerd om "muzikant te worden". Hij ging naar de Berklee College of Music in Boston en volgde daar drie semesters in het midden van de jaren zestig. In 1966 werd hij lid van The Children, een band uit Ottawa die ongeveer een jaar bestond. In het voorjaar van 1967 werd hij lid van de band The Esquires. In de zomer van dat jaar verhuisde hij naar Toronto om samen met Marty Fisher en Gordon MacBain (beiden afkomstig uit Bobby Kris & The Imperials) en Neil Lillie (ex-lid van The Tripp) The Flying Circus te vormen. Deze groep nam eind 1967 wat nummers op, die echter niet werden uitgebracht. In de lente van 1968 veranderden de leden de naam van de band in Olivus, tegelijkertijd werd Lillie (die zijn naam had veranderd in Neil Merryweather) ingeruild voor Dennis Pendrith (Livingstone’s Journey). Olivus stond in april 1968 in het voorprogramma van The Jimi Hendrix Experience en Cream. In de zomer van dat jaar verliet Cockburn Olivus met de bedoeling solo verder te gaan, maar daar kwam het toen nog niet van. Hij kwam terecht in de band 3's a Crowd van David Wiffen, Colleen Peterson en Richard Patterson, die al collega-bandlid van Cockburn was geweest in The Children. In de lente van 1969 verliet Cockburn ook deze band en begon hij aan zijn solocarrière.
Cockburns eerste solo-optreden was op het Mariposa Folk Festival in Ontario in 1967. In 1969 was hij daar de hoofdartiest. In 1970 kwam zijn eerste soloalbum uit, genaamd Bruce Cockburn. Zijn gitaarwerk en compositievaardigheden leverden hem een enthousiaste ontvangst op. Zijn vroege werk bevat beelden van platteland en zee, bijbelse metaforen, en de overtuiging dat de hemel dichtbij is ondanks moeilijke omstandigheden. Hoewel hij een agnostische achtergrond had, werd hij in het begin van zijn carrière een toegewijd christen. In een interview zei hij daarover: "Ik werd als een agnost opgevoed … en toen ik begin jaren zeventig een christen werd, wist ik nog niet wat datgene was wat ik nu precies had aangenomen". Veel van zijn albums uit eind jaren zeventig verwijzen naar het christelijk geloof, in de jaren tachtig tevens gekoppeld aan aandacht voor mensenrechten en het milieu. Cockburns verwijzingen naar het christendom in zijn muziek komen onder meer tot uiting in de graal-beeldspraak van de Britse christelijke dichter Charles Williams en de ideeën van de Amerikaanse theoloog Harvey Cox.
Cockburns populariteit in eigen land was gevestigd, maar pas in 1979 brak hij door in de Verenigde Staten, met het verschijnen van het album Dancing in the Dragon's Jaws. De eerste single van dit album, "Wondering Where the Lions Are", kwam in juni 1980 op nr. 21 in de Billboard Hot 100, gevolgd door een optreden op de populaire tv-show Saturday Night Live van NBC.
Cockburn was van 1969 tot 1980 getrouwd met Kitty Cockburn en kreeg uit dit huwelijk een dochter (Jenny, juli 1976). Eind 1975 schreef hij het nummer "Little Seahorse" over de tijd dat zij in haar moeders buik verbleef. Dit nummer staat op het album In the Falling Dark.
Cockburns werk werd in de jaren 80 eerst stadser en mondainer, en later vooral politieker; hij ging zich zwaar inzetten op progressieve onderwerpen. Zijn groeiende politieke engagement uitte zich aanvankelijk in bescheiden vorm op drie platen: Humans, Inner City Front en The Trouble with Normal. Duidelijker kwam het aan het licht in 1984, met Cockburns tweede radiohit in de VS, If I Had a Rocket Launcher (nr. 88 in de Amerikaanse hitlijst), van het album Stealing Fire. Deze song had hij een jaar eerder geschreven na een bezoek aan kampen met Guatemalteeksen vluchtelingen in Mexico, die voor en na zijn bezoek werden aangevallen door militaire helikopters uit Guatemala. Zijn politieke activisme heeft hij altijd gehouden. Hij is naar verschillende landen gereisd (zoals Mozambique en Irak), speelde op diverse benefietconcerten en schreef veel liedjes over politieke onderwerpen, variërend van het IMF tot landmijnen. Zijn internationalistische houding komt tot uiting in de wereldmuziek-invloeden in zijn werk, waaronder reggae en latin.
In 1991 kwam bij het Canadese label Intrepid Records Kick at the Darkness uit, een tributealbum voor Cockburn. De albumtitel komt uit een zinsnede uit zijn song Lovers in a Dangerous Time. Het album bevat onder meer een cover van dat nummer door de Barenaked Ladies, dat de eerste top 40-hit werd voor deze Canadese band en bijdroeg aan hun succes in de beginjaren. De woorden kick the darkness ('til it bleeds daylight) komen ook terug op het nummer God (Part II) van U2, op hun album Rattle and Hum.
Begin jaren negentig maakte Cockburn samen met T-Bone Burnett twee albums: Nothing but a Burning Light en Dart to the Heart. Op het laatste album stond het nummer Closer to the Light, geïnspireerd door de dood van zanger Mark Heard, die goed bevriend was met beide artiesten. Cockburn noemt Heard vaak als zijn favoriete songwriter en was een van de artiesten die bijdroegen aan Strong Hand of Love, een tributealbum en –video voor Heard. Op het album voert Cockburn de titelsong uit.
In 1998 reisde Cockburn samen met documentairemaker Robert Lang naar het West-Afrikaanse Mali, waar hij jamsessies hield met de Grammy Award-winnende blues-muzikant Ali Farka Touré en de kora-meester Toumani Diabaté. De reis van een maand werd verfilmd in een documentaire van een uur, River of Sand. Deze won de Regard Canadien voor beste documentaire op het filmfestival Vues d'Afrique in Montréal. Ook werd het meegenomen in de competitie voor het Internationale festival voor Milieufilms in Parijs.
Een deel van Cockburns eerder uitgebrachte materiaal werd bijeengebracht op verschillende verzamelalbums: Resume, Mummy Dust en Waiting for a Miracle. Het eerste greatest hits-album was Anything Anytime Anywhere: Singles 1979–2002 (uitgebracht in 2002).
In januari 2003 voltooide Bruce Cockburn zijn 21e album, You've never seen everything, met bijdragen van Emmylou Harris, Jackson Browne, Sam Phillips, Sarah Harmer, Hugh Marsh, Jonell Mosser, Larry Taylor en Steven Hodges (deze laatste twee zijn ex-leden van Canned Heat en vooral bekend van hun samenwerking met Tom Waits).
Cockburn speelde op het Live 8-concert in Barrie (Ontario) op 2 juli 2005. Op 4 oktober 2005 kwam Speechless uit, een instrumentale compilatie van zowel oud als nieuw materiaal. Zijn 22e album, Life Short Call Now, kwam uit op 18 juli 2006.
De Canadese senator en generaal buiten dienst Roméo Dallaire, die actief is in fondsenwerving voor humanitaire projecten en bewustwordingscampagnes, kwam bij Cockburn op het podium tijdens een benefietconcert voor kindsoldaten op 4 oktober 2008, op de Universiteit van Victoria.
In 2009 reisde Cockburn af naar Afghanistan om zijn daar gelegerde broer kapitein John Cockburn te bezoeken en een concert te geven voor Canadese militairen. Hij gaf er een uitvoering van zijn bekende antimilitaristische lied If I Had a Rocket Launcher en kreeg voor de gelegenheid een echte raketwerper van het Canadese leger. Hij heeft aangegeven dat, hoewel hij met twijfel keek naar de invasie van Afghanistan in 2001, hij de Canadese rol in Afghanistan ondersteunt.
Cockburn bracht in 2011 zijn studioalbum Small Source of Comfort uit. Op dat album staat het opgewekte instrumentale nummer Lois on the Autobahn, geënt op Rouler sa Bosse van het album Salt, Sun and Time uit 1974, en opgedragen aan zijn moeder Lois die in 2010 aan kanker bezweek.
We ranken If I Had a Rocketlauncher, zijn eerste expliciet politieke song van Cockburn´s 16e album Stealing Fire (1984).Het nummer is geïnspireerd door zijn bezoek, gesponsord door OXFAM, aan Guatemalteekse vluchtelingenkampen in Mexico als gevolg van de counter-insurgency campagne van dictator Efraín Ríos Montt. Dit antimilitaristische lied leverde hem een destijds nieuwe reputatie op als uitgesproken muzikale activist. In het lied wanhoopt Cockburn tijdens het wachten op een politieke oplossing voor de crisis, en spreekt de wens uit om het heft in eigen handen te nemen. Elk vers eindigt met een lijn waarin staat wat Cockburn zou doen als hij een raketwerper zou hebben: in het eerste vers, zou hij het iemand betaald zetten; in de tweede, zou hij wraak nemen; in het derde, zou hij niet aarzelen; en het vierde en laatste couplet eindigt met de meest beroemde en controversiële regel van de songtekst: If I had a rocket launcher, some son-of-a-bitch would die. In een later interview verklaarde Cockburn dat het lied geen oproep is om de wapens op te pakken, maar een schreeuw, een noodkreet. Hoewel het nummer veel airplay kreeg op de Canadese radio in het begin van 1985, draaiden vele radiostations een bewerkte versie die uitfade voordat de "son-of-a-bitch"-regel was te horen. Het lied reikte slechts tot nr. 88 in de Billboard Hot 100 hitlijsten in de Verenigde Staten - met "Wondering Where the Lions Are" zijn enige hits in de USA top 100 - en bereikte de hoogste notering van nummer 49 in de Canadese hitlijsten in de week van 9 maart 1985. Toen hij het lied had gespeeld voor de Canadese troepen in Afghanistan in 2009, kreeg hij vervolgens een raketwerper: dwz tijdelijk!
Laatst aangepast door sokratikos op 13.12.12 18:31; in totaal 3 keer bewerkt
sokratikos- Music-Master
- Aantal berichten : 10290
Registratiedatum : 24-04-11
Leeftijd : 53
Woonplaats : Nijmegen, NL, Europa, Aarde, Wereld
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Ik wist niet dat de beste man zo'n groot oeuvre had. Sterker nog, ik kende eigenlijk pas één song van 'm, If a tree falls, dat me eerder dit jaar door iemand is aangeraden. Dat vind ik een erg goed nummer, maar ook deze kan me wel bekoren hoewel het iets korter had gemogen. Ik hou me graag aanbevolen voor andere goede nummers van deze man, want ik weet niet echt waar te beginnen. De RtH krijgt van mij een 7.
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Briljante tekst, briljante gitaar, briljante song en een briljante uitvoering kortom een 10+
Gast- Gast
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Lekker! Het gitaarspel doet me aan Leo Kottke denken. En met de zang is ook niks mis. Het nummer zelf doet me niet zo veel, maar een 8 kan er zeker af.
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Journeyman schreef:
Briljante tekst, briljante gitaar, briljante song en een briljante uitvoering kortom een 10+
Helemaal mee eens, zelfs de lengte van het nummer verveelt geen moment, een 10++
jrl74- Music-specialist
- Aantal berichten : 780
Registratiedatum : 18-05-12
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Ik houd niet van zeer lange kampvuurliedjes met povere begeleiding, zeker niet als ze met Here comes the helicopter beginnen: 3
_________________
Sowhat, voor al uw feesten en partijen!
sowhat- Chief
- Aantal berichten : 19068
Registratiedatum : 16-12-08
Leeftijd : 67
Woonplaats : Mokum
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Het is in het begin wel even leuk en de man heeft best een aardige stem, maar op een gegeven moment gaat het vervelen, zowel de zang als het gepluk aan de gitaar en je gaat onwillekeurig zoeken waar je je geitenwollensokken hebt gelaten. En dan zit je bij mij wel op een 5.
PPProfessor- Music-director
- Aantal berichten : 1842
Registratiedatum : 18-12-08
Leeftijd : 67
Woonplaats : Weesp
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Klinkt zeker niet slecht dit maar het pakt me verder niet echt, dus een 6...
Mirrr- Music-Master
- Aantal berichten : 12297
Registratiedatum : 21-12-08
Leeftijd : 60
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Ik heb dit 2 meter sessies album en dit vind ik wel één van de betere songs die er op staan. Een 8.
Mies- Moderator
- Aantal berichten : 4075
Registratiedatum : 16-12-08
Leeftijd : 58
Woonplaats : Emmen
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Sterke protestsong, de te opgeweke 80'-riedeltjes halen het cijfer wel naar beneden.
7,5 wordt 8.
7,5 wordt 8.
Timmus- Beheerder
- Aantal berichten : 16861
Registratiedatum : 01-01-09
Leeftijd : 43
Woonplaats : 's-Gravenhage
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Heb heel lang alle 2 meter sessies gekocht, en dus ken ik deze uitvoering.
Sterk nummer, maar het heeft net niet datgene dat het een klassieker zou kunnen maken.
Een 8.
Sterk nummer, maar het heeft net niet datgene dat het een klassieker zou kunnen maken.
Een 8.
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Enkele dagen nadat ik deze RTH had geplaatst, zette ik deze song op voordat ik de stad inging en kreeg t niet meer uit mn hoofd. Destijds toen dit nr uitkwam heb ik het ergens opgepikt, vond t mooi, maar ben t weer vergeten. Ken verder niets van de man. Een fijne hernieuwde kennismaking met deze heerlijke protestsong. Lekker gitaarspel en ijzersterke tekst, een 9
sokratikos- Music-Master
- Aantal berichten : 10290
Registratiedatum : 24-04-11
Leeftijd : 53
Woonplaats : Nijmegen, NL, Europa, Aarde, Wereld
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
sowhat schreef:Ik houd niet van zeer lange kampvuurliedjes met povere begeleiding, zeker niet als ze met Here comes the helicopter beginnen: 3
idem
Jan...- Music-Master
- Aantal berichten : 5302
Registratiedatum : 18-12-08
Leeftijd : 58
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
jan1966 schreef:sowhat schreef:Ik houd niet van zeer lange kampvuurliedjes met povere begeleiding, zeker niet als ze met Here comes the helicopter beginnen: 3
idem
Me too.
Gast- Gast
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Alex schreef:jan1966 schreef:sowhat schreef:Ik houd niet van zeer lange kampvuurliedjes met povere begeleiding, zeker niet als ze met Here comes the helicopter beginnen: 3
idem
Me too.
Me too. Gaat gauw vervelen!
Miennnn- Music-Maniac !!!
- Aantal berichten : 3131
Registratiedatum : 16-12-08
Leeftijd : 68
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Ik hou dan wel weer van kampvuur nummers en gepluk aan gitaren! Ik ken de beste man niet (nooit van gehoord), maar de stem van Bruce weet me wel te bekoren, de tekst is ook meer dan oke, alleen duurt het nummer me net een fractie te lang, al is zijn gitaarsolo wel weer een genot voor mn oortjes! Al met al een dikke 7
Gast- Gast
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
oh deze. Naam en titel zeiden me niet veel tot ik het nummer aanzette ja hoor deze ken ik natuurlijk wel. Blijft goed hangen in collectief geheugen plaat. Prima nummer weinig mis mee maar te ver weg van mijn persoonlijke voorkeuren om er hele hoge ogen mee te gaan gooien. Ik hou het op een 7.
Vleertje- Music-Master
- Aantal berichten : 6150
Registratiedatum : 16-12-08
Leeftijd : 52
Woonplaats : De wereld
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Prachtige protestsong; een 9.
Ik kan trouwens een leuk anagram maken van de naam, maar zal jullie niet vermoeien met flauwigheid
Ik kan trouwens een leuk anagram maken van de naam, maar zal jullie niet vermoeien met flauwigheid
Gast- Gast
Re: *RTH*Bruce Cockburn-If I had A Rocketlauncher
Vind de naam zelf al klinken als een fraai geslaagd anagram
Redelijk nummer, vanwege de boodschap een voldoende waard. Six points
Redelijk nummer, vanwege de boodschap een voldoende waard. Six points
Soortgelijke onderwerpen
» *RTH* Bruce Springsteen - The River
» Toplijstje van je favo Band of Artiest !
» History of Popmusic (26 april)
» *RTH* Bruce Springsteen – Born in the USA
» *RTH* Bruce Springsteen – Born to run
» Toplijstje van je favo Band of Artiest !
» History of Popmusic (26 april)
» *RTH* Bruce Springsteen – Born in the USA
» *RTH* Bruce Springsteen – Born to run
Pagina 1 van 1
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Gisteren om 7:40 van Ries
» PreParty 13.00-16.00
22.11.24 16:09 van Ries
» V500 2024 - De Lijst
21.11.24 23:05 van MrJohn
» Mijn Muzikale Horizon
21.11.24 19:55 van Timmus
» Wo 20-11 Sokra zaagt door
21.11.24 19:28 van sokratikos
» Di. 19 nov. Roche draait verder.
19.11.24 13:29 van Roche
» *RTH* Grace Slick & Paul Kantner - Silver Spoon
18.11.24 17:13 van sokratikos
» *RTH* Wayne Fontana & The Mindbenders - The Game of Love
18.11.24 16:59 van sokratikos
» *RTH* Natalie Merchant - Carnival
18.11.24 16:45 van sokratikos
» *RTH* Fredrika Stahl - Oh Sunny Sunny Day
18.11.24 16:25 van sokratikos
» !8 nov. Top 40
18.11.24 11:30 van Roche
» *RTH* Mia Martini - Almeno Tu Nell'Universo
16.11.24 23:23 van Mirrr
» *RTH* Michael Bublé – Santa Claus is coming to town
16.11.24 23:22 van Mirrr
» Za. 16 november: Orinoco Weekendsjooww
16.11.24 20:03 van Grafmat
» *RTH* Spirit of St Louis – Down by the radio
16.11.24 14:53 van Mirrr
» *RTH* Pussy Riot – Make America great again
16.11.24 14:52 van Mirrr
» *RTH* Temptations – Law of the land
16.11.24 14:51 van Mirrr
» *RTH* Ennio Morricone – Once upon a time in the West
16.11.24 14:51 van Mirrr
» *RTH* Damned – In dulco decorum
16.11.24 14:50 van Mirrr
» *RTH* Paula Abdul – Straight up
16.11.24 14:50 van Mirrr