Hockey EK 2011 Empty04.05.24 17:51 van sowhat

Hockey EK 2011 Empty04.05.24 17:35 van Dave Evans

Hockey EK 2011 Empty04.05.24 12:46 van sowhat

Hockey EK 2011 Empty Hockey EK 2011

Bericht  Jaap2000 26.08.11 22:19

Europese Kampioenschappen Hockey 2011

Behalve wielrennen en schaatsen mag ik ook graag het hockey volgen. Zijn er hier nog meer liefhebbers?
Deze week het EK in Monchengladbach, live op Sport24 en Internet. Ik heb al heel wat mooie wedstrijden gezien, steeds op een aangenaam tijdstip: direct aan het begin van de avond.

Dames
Gisteren hebben de nederlandse dames een finaleplek geregeld met een 2-0 overwinning op Engeland.
Het ging nog wat moeizaam en het team heeft nog niet het niveau van de OS2008.
Niet zo verwonderlijk want een aantal kanjers uit het team van 2008 zijn inmiddels met pensioen.
Toch is het deels vernieuwde team weer goed op weg, hoewel deze week nog verrassend werd verloren van Spanje. Strafcorner-specialist Maartje Paumen kreeg ze er deze week niet altijd in... die moet nog wat scherper worden voor de finale.
De winnaar van de andere halve finale was Duitsland, door een 2-1 overwinning op Spanje.

Heren
Vanavond zijn ook de heren de halve finale goed doorgekomen met een 4-2 overwinning op België.
Jawel, België. Daar wordt de laatste jaren ook heel goed gehockeyd en het was een boeiende wedstrijd om te zien.
De nederlandse heren doen het dus goed maar hebben er soms ook wel wat moeite mee; dit is ook een heel jong team. Behalve dan Teun de Nooijer en natuurlijk Taeke Taekema die nog steeds de strafcorners mag nemen.
De andere halve finale tussen Duitsland en Engeland is zojuist gestaakt vanwege hevige regenval.
Duitsland stond op dat moment met 1-0 voor. Waarschijnlijk wordt de wedstrijd morgenochtend voortgezet.

Als de duitse heren de voorsprong dan vasthouden, dan krijgen we dit weekend 2x een klassieke clash:

Zaterdag om 15.30u*: dames NEDERLAND - DUITSLAND
Z o ndag om 15.30u* : heren NEDERLAND - DUITSLAND
*) Er worden ook andere tijden genoemd; 15u of 16u...

Een voorspelling van de uitslag durf ik niet te geven. Het gaat er om spannen.
Maar er moet toch minimaal één NL-team met goud thuis komen. Liefst beide teams.
De dames geef ik de meeste kans.

Live op Sport24 en Internet; ik neem aan dat de finales ook op Ned1 worden uitgezonden bij StudioSport;
wellicht met vertraging of in fragmenten.

Video's van de vorige wedstrijden zijn nog wel te vinden bij de NOS of op de Hockey-site:

O ja, nog wat: Blatter zou eens bij het hockey moeten komen kijken. Dan kan hij nog iets leren van video-scheidsrechteren. Maar misschien is-ie te oud voor dat soort nieuwigheden.

Bericht  Jaap2000 26.08.11 23:42

De halve finale DLD-ENG is alsnog om 23:10 voortgezet omdat er in het progamma van zaterdag geen gaatje meer te vinden was.
Het eindigde zojuist in een 3-0 voor Duitsland; de finales dus 2x: NED-DLD...
Jaap2000
Jaap2000

Bericht  ErickNJ 27.08.11 0:27

Jaap2000 schreef:Zijn er hier nog meer liefhebbers?
Ik vond hockey altijd heel leuk bij gym op de middelbare school. (En korfbal ook trouwens.) Hier in de VS wordt hockey alleen door meisjes/vrouwen gespeeld. Jammer is dat.
ErickNJ
ErickNJ

Aantal berichten : 2375
Registratiedatum : 20-12-08

Bericht  Jaap2000 27.08.11 16:38

Het eerste EK-goud is binnen!

De oranje-dames hebben Duitsland met 3-0 verslagen. Een verdiende overwinning want NL was duidelijk het betere team.
Ze begonnen direct goed met veel druk op het duitse doel. Het eerste doelpunt maakte Marilyn Agliotti na 8 minuten uit een strafcorner van Maartje Paumen. Het tweede punt was een veldgoal van Ellen Hoog.
Voor de rust was Nederland dominant; de wedstrijd speelde zich grotendeels af op de duitse helft. Na rust probeerde Duitsland wel terug te komen maar zonder resultaat. Twee minuten voor tijd scoorde Lidewij Welten het derde doelpunt.
De laatste minuut brak er nog een enorme hoosbui los, noodweer. Kort na het laatste fluitsignaal stond het veld helemaal blank. Maar dat kon de pret niet meer drukken.
Een prachtige finale!

De heren hebben nu kunnen zien hoe het moet...
Morgen opnieuw Nederland - Duitsland, maar dan voor de heren.
Jaap2000
Jaap2000

Bericht  Dave Evans 27.08.11 16:59

Ja opnieuw prima gedaan van de Nederlandse dames!
Ik heb alleen maar een gedeelte van de eerste helft gezien, want ja op de Belg begon even later het wielrennen Smile

Bericht  Jaap2000 28.08.11 17:13

Heren Nederland - Duitsland: 2 - 4 in een uitverkocht stadion.

Binnen één minuut stond Duitsland al met 1-0 voor. Daarna kabbelde het spel wat heen en weer en heeft Nederland 2x mazzel maar ook pech met het missen van een eigen strafcorner. Totdat Roderick Wusthof in de 19e minuut de 1-1 maakt met een prachtige veldgoal!
Het tempo gaat nu omhoog en beide partijen missen nogmaals strafcorners. In de 32e minuut krijgt Duitsland een strafbal toegewezen en keeper Jaap Stockman is kansloos: 1-2. Die stand bleef staan tot de rust.

Na 42 minuten wordt het 1-3 door een slordigheid in de nederlandse verdediging.
In de 52e minuut komt Nederland een beetje terug: 2-3 door Teun de Nooijer via een strafcorner van Taeke Taekema. Dan weet Duitsland in de 76e minuut een strafcorner te versieren die ze eindelijk wel verzilveren; de tip-in gaat er in, waarmee de stand op 2-4 komt. Daar kwam tot het laatste fluitsignaal geen verandering meer in.

Eerlijk is eerlijk: de eindstand was een goede afspiegeling van de verhoudingen.
Het duitse team was sterker, slimmer en dus beter.
Nederland heeft nog heel wat te oefenen voordat ze volgend jaar naar Londen gaan.
Gelukkig hebben onze dames dit weekend de eer hoog gehouden.
Jaap2000
Jaap2000

Bericht  Jan... 28.08.11 17:17

We hebben de laatste minuten samen zitten kijken, Olga en ik, Jaap. Eerlijk gezegd vind ik het een beetje suffe sport en het heeft me nooit echt kunnen boeien. Leuk dat we er zo goed in zijn, maar daar houdt mijn interesse op. En het is altijd leuk als er wat lekkere wijven in die korte rokjes spelen. OK, dat is dan niet zo suf.