Verrukkelijke 500 Editie 2015

Reageren

Pagina 1 van 3 1, 2, 3  Volgende

Ga naar beneden

Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Jorg op 05.09.15 10:32

20, 21 en 22 November: De Verrukkelijke 500 2015 Crazy 88!

Tijd voor weer een té gekke editie van dé lijst van Orinoco RadioEén grote Achtbaan, dat is waar je vanaf het lezen van dit bericht in terecht gaat komen. Je ontkomt er niet aan, beste muziekliefhebber: de Achtste editie van de Verrukkelijke 500, gaat dit jaar nog gekker worden dan ooit! Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 november zal vanuit het Orinoco Radio-hoofdkwartier in Harkstede de Achtste editie gepresenteerd worden van dé lijst die van de nummer 1 tot en met nummer 500 volledig door de luisteraars is samengesteld. Bel dus al je feestjes af, ga geen verplichtingen aan, noteer de data in je agenda en sla alvast in voor die bijna 50 uur die je aan de radio gekluisterd zult zitten.

Houd je niet van lange teksten…? Hierbij de managementsamenvatting:

• Wat: de Achste editie van de Verrukkelijke 500
• Wanneer: vrijdag 20 t/m zondag 22 november 2015
• Waar: op Orinoco Radio
• Wat moet je doen?: Een lijstje inzenden, in Excellformat, met minimaal 25 nummers en maximaal 500 nummers naar v500@orinocoradio.nl.
De keuze is volledig vrij, en ja: de volgorde is van belang. Je nummer 1 krijgt de meeste punten, en daarna krijgt elk steeds wat minder punten.
• Deadline: Zondag 8 november 0.00 uur (dus op zaterdag 7 november om 23.59 uur ben je nog nét op tijd)
V500

Aflevering 8:
De Achtste keer dus. Zoals je weet: Acht is magisch. Ons zonnestelsel telt Acht planeten, wie wil schaken doet dat op een bord van 8x8 vlakken en misschien wel het belangrijkste: wie de Acht een kwartslag omdraait, krijgt het oneindigheidsteken ∞. En voor deze achtste editie van de Verrukkelijke 500, zijn we op zoek naar een oneindige hoeveelheid stemmers. Dus kom maar op!
Vorig jaar begonnen de eerste lijstjes binnen te stromen in augustus en stokte de teller pas toen vorig jaar op 1 november even voor twaalf uur het 272e lijstje binnenkwam. Dat willen we dit jaar natuurlijk minimaal herhalen, want hoe meer lijstjes, hoe groter het draagvlak onder deze lijst. Dit keer mag het voor deze crazy 88 editie van de Verrukkelijke 500 gekker dan ooit! Dus heb je nog een leuke oom die Jean Michel Jarre’s Oxygene IV woordelijk meezingt op familiefeestjes, een buurjongen die al in beweging komt als ie de eerste klanken van No Limit van 2Unlimited hoort of een kleinzoon helemaal gek is van het werk van Mahler? Laat ze een lijstje maken! Niets is te gek en (the Eye in) the Sky is the limit!

Jouw inzending: hoe en wat?
De lijstjes moeten ook dit jaar weer een minimale lengte hebben van 25 nummers, en ja: de volgorde van de lijst telt! Je nummer 1 krijgt dus de meeste punten en elk nummer daarna wat minder.
Over de maximale lengte: die lange lijsten van 1.000 nummers werden ons ook wat te crazy, en leidt inmiddels tot teveel uitzoekwerk en steeds meer kans op fouten bij de verwerking, dus dit jaar mag je nog maximaal 500 nummers insturen. Nog steeds prachtig, want de gelegenheid om zoveel nummers in te sturen krijg je verder natuurlijk nergens! Ben je op weg naar een top 1.000? Geen probleem, kopieer de hoogste 500 nummers in een apart bestandje en stuur ze naar ons op.

Wij willen jullie verzoeken de lijsten in Excel- of een ander spreadsheetformat naar ons op te sturen, zodat het voor onze lijstverwerker gemakkelijk is deze top 25, 100, 500 of alles wat daartussen ligt in te voeren. Het lijstje kun je sturen naar v500@orinocoradio.nl. Houd bij het opstellen van je top  wel rekening met het volgende: laat bij bandnamen overal de voorvoegsels ‘The’ weg, stuur alles in met éérst de artiestennaam (aparte kolom!) en daarna de tracktitel, en controleer van tevoren even de spelling van de artiest en songtitel.

Zaterdag 7 november: Stemfinaledag!
Je hebt wat bedenktijd nodig? Geen probleem. We geven je tot  het begin van zondag 8 (Acht, uiteraard) november – dus 0.00 uur precies de tijd om je muzikale voorkeuren in te sturen. Dan zullen we op zaterdag 7 november voor de derde keer in successie proberen om tijdens een marathonuitzending zoveel mogelijk laatste stemmen binnen te slepen onder de noemer Stemfinaledag. Zet die dus ook alvast in je agenda, want je vaste dj’s en enkele gastpresentatoren zullen aanschuiven om jullie van het laatste nieuws op de hoogte te houden.

De V500 Prepush
Nog meer inspiratie nodig? Ook dit jaar zal er enkele weken voorafgaande aan de uitzending van de lijst en pre-push weekend plaatsvinden waarbij luisteraars elkaar kunnen tippen en wel op 9,10 en 11 oktober. Drie dagen maar liefst? Jazeker, om alle verzoekjes te kunnen draaien breiden we uit naar drie dagen en beginnen dit jaar al op donderdag. Welk tof nummer of geweldige band stond vorig jaar niet in de Verrukkelijke 500 en mag dit jaar echt niet ontbreken? Je kunt zoveel tips insturen als je wilt, maar de lengte van je inzendingen mag gezamenlijk niet over de 20 minuten heengaan. Stuur je nummers vanaf nu naar: v500@orinocoradio.nl onder vermelding van ‘Tips Pre-Push Verrukkelijke 500’.

Tot slot
We zien uit naar je lijstje! Als jij belooft in te sturen, beloven wij er een te gekke, crazy 8e editie van te maken! Volg voor de laatste nieuwtjes rondom Orinoco Radio en de Verrukkelijke 500 ook via de Orinoco-Facebookpagina en de website www.orinocoradio.nl.

Muzikale groeten van het V500 Team!

Jorg
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 2934
Registratiedatum : 05-12-08
Leeftijd : 29

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Grafmat op 05.09.15 11:22

Hallo allemaal,

Namens de Organisatie nog even een toelichting op de regelwijziging:

Er is vorig jaar binnen de organisatie al druk en uitvoerig gesproken over de lengte van de inzendlijsten. Het worden er elk jaar meer, en het kost ons elk jaar meer werk om alle lijsten te verwerken. We willen absoluut NIET tornen aan de inzendvrijheid. Dus voorkeuzelijsten e.d.: gaan we niet aan beginnen. Het controlewerk is echter elk jaar een grotere klus. Vorig jaar gingen we bv. weer van 210 in 2013 naar 270 lijsten voor 2014… Dat is één reden geweest om de discussie te openen over de lijstlengte. Een tweede reden om de lijstlengte in te korten naar de lengte van V500 zelf, is dat het toch door velen als vreemd wordt ervaren dat platen voor een top500 punten krijgen terwijl dat nummer niet eens in de top500 van de inzender zelf voorkomt. De derde reden die hiermee samenhangt: de inzenders van de hele lange lijsten hadden op deze manier toch wel een relatief grote invloed op het eindresultaat. Nummers die vaak onderin lange lijsten voorkomen sprokkelen uiteindelijk heel veel punten bij mekaar en passeren daarmee minder vaak gekozen plaatjes die in kortere lijsten veel hoger staan. Daar wilden we ook wat aan doen.

Let wel: Niet iedereen binnen het V500 team is het hiermee eens geweest, maar er is veel en lang en goed gediscussieerd. Als groep zijn we er uiteindelijk uitgekomen, en tot deze beslissing gekomen. We vinden het wel lullig dat er al zoveel mensen heel enthousiast bezig blijken te zijn met een top1000 of een hele lange lijst >500, en wellicht hadden we dit eerder (voor de zomervakantie) al moeten communiceren. Aan deze mensen onze nederige excuses, maar we vragen ook begrip voor onze beslissing.
avatar
Grafmat
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 3703
Registratiedatum : 18-12-08
Leeftijd : 46

http://www.hookedonred.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  forzautregivo op 05.09.15 11:37

Mijn voorselectie overstijgt de 1000 platen ook ruimschoots en een top 1000 maken zat zeker in mijn hoofd. Maar een maximum van 500 betekent nu een nog strengere selectie aan de deur, wat de kwaliteit van mijn lijst alleen maar ten goede komt. En volgens mij geldt dat ook voor de V500 in algemene zin. Iedereen (die lange lijsten maakt) moet nog selectiever en kritischer zijn. Een plaat moet het nu écht verdienen om in iemands lijst te komen. 

Bovendien passen er maar 500 platen in de eindlijst, dus een lijst van duizend bevat sowieso al 500 platen die het niet gaan halen. Is ook wel een beetje raar. En tot slot moet het voor de tellers ook wel leuk blijven om teller te zijn. Kortom: Ik sta volledig achter de nieuwe regel.

_________________
If I agreed with you we'd both be wrong
avatar
forzautregivo
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 3021
Registratiedatum : 09-10-12
Leeftijd : 28
Woonplaats : Amsterdam

http://www.last.fm/user/forzautregivo

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Chrisje op 05.09.15 12:12

Ik ben heel blij met deze beslissing van de orga! Er zitten zeker 10.000 platen in mijn hoofd, en nog veel meer op youtube, maar of ze allemaal goed genoeg zijn voor de V500 is zeer de vraag. Ik ga schrappen tot een top400. Dat lijkt mij genoeg idyllische momenten te kunnen opleveren. De uiterste inleverdatum is toevallig net de dag waarna ik geboren ben een aantal jaren geleden.


Chrisje
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 2320
Registratiedatum : 03-01-12
Leeftijd : 57
Woonplaats : Eindhoven

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  arjanh op 05.09.15 14:06

Hoe zit dat bij nederlandse, duitse of franse bands, daar ook de, het, die, das, le, la weglaten in de bandnaam?
avatar
arjanh
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 3226
Registratiedatum : 10-05-15
Leeftijd : 49
Woonplaats : Utrecht

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Dave Evans op 05.09.15 14:11

Nee alleen 'The'

_________________
If music be the food of love, play on.
William Shakespeare
avatar
Dave Evans
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 21293
Registratiedatum : 04-12-08
Leeftijd : 53
Woonplaats : Meppel

http://www.roberito.hyves.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Kasper op 05.09.15 14:12

Mijn lijst was dit jaar binnen voor de wetswijziging, betekent zeker niet dat mijn lijst niet in twee gehakt gaat worden?
avatar
Kasper
Music-director
Music-director

Aantal berichten : 1434
Registratiedatum : 04-11-11
Leeftijd : 28
Woonplaats : Amsterdam

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Chevy op 05.09.15 16:19

Helaas, Kasper. Mocht je overigens een andere top 500 hebben dan de bovenste helft van jouw ingestuurde top 1000 (bv. vanwege Bubbling After-praktijken Razz) is het uiteraard toegestaan een vernieuwde versie in te leveren.
avatar
Chevy
Music-director
Music-director

Aantal berichten : 1556
Registratiedatum : 13-02-11
Leeftijd : 24

http://www.musicmeter.nl/user/29172

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Marsha op 05.09.15 17:26

Zoals ik al bij Ard had aangegeven, de bovenste 500 van mijn ingezonden top 1000 knippen jullie er maar af en die doen mee voor de V500, die onderste 500 krijgen gewoon geen punten. Jammer dan, uiteindelijk maakte ik die lijst in eerste instantie voor mijzelf, en zal dat ook blijven doen.

Mau...Alanis staat gelukkig wel bij de bovenste 500 hoor Smile
avatar
Marsha
Beheerder
Beheerder

Aantal berichten : 2461
Registratiedatum : 12-04-09
Leeftijd : 53
Woonplaats : ergens in de achterhoek

http://twelleplaatsjen.nl/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Kasper op 05.09.15 19:00

Chevy schreef:Helaas, Kasper. Mocht je overigens een andere top 500 hebben dan de bovenste helft van jouw ingestuurde top 1000 (bv. vanwege Bubbling After-praktijken Razz) is het uiteraard toegestaan een vernieuwde versie in te leveren.

Nee, op 2/3 platen na die de afgelopen weken heel erg gegroeid bij mij zijn na, heb ik er wel vrede mee. Razz Bubbling After is nooit mijn hoogtepunt van de V500 geweest en dit jaar is het nog maar de vraag of ik de echte finale überhaupt nog wakker haal, aangezien ik waarschijnlijk net voor het weekend terugkom van drie weken interrailen Very Happy

Verder zal ik een top1000 blijven maken, omdat ik dat net zoals Marsha dat gewoon leuk vind.
avatar
Kasper
Music-director
Music-director

Aantal berichten : 1434
Registratiedatum : 04-11-11
Leeftijd : 28
Woonplaats : Amsterdam

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Martinus op 06.09.15 14:15

Ik ga er nu aan beginnen...dat word wat aangezien het mijn eerste lijstje is die ik ooit heb gemaakt. Ik ben benieuwd hoe ver ik kom..
avatar
Martinus
Music-freak
Music-freak

Aantal berichten : 356
Registratiedatum : 10-12-14
Leeftijd : 23
Woonplaats : Gelderland

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Timmus op 06.09.15 22:36

arjanh schreef:Hoe zit dat bij nederlandse, duitse of franse bands, daar ook de, het, die, das, le, la weglaten in de bandnaam?

Nederlandse, Duitse of Franse bands moet je helemaal weglaten.
avatar
Timmus
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 12210
Registratiedatum : 01-01-09
Leeftijd : 31
Woonplaats : Grunn

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  snoopy op 07.09.15 12:05

lol!
avatar
snoopy
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 2848
Registratiedatum : 17-12-08
Leeftijd : 58
Woonplaats : Assen

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Dave Evans op 16.09.15 17:21


_________________
If music be the food of love, play on.
William Shakespeare
avatar
Dave Evans
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 21293
Registratiedatum : 04-12-08
Leeftijd : 53
Woonplaats : Meppel

http://www.roberito.hyves.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Martinus op 11.10.15 11:10

Poe hee, de lijst is af....
Het is een top 100 geworden!
avatar
Martinus
Music-freak
Music-freak

Aantal berichten : 356
Registratiedatum : 10-12-14
Leeftijd : 23
Woonplaats : Gelderland

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Dave Evans op 11.10.15 12:03

Netjes Martinus Yes

_________________
If music be the food of love, play on.
William Shakespeare
avatar
Dave Evans
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 21293
Registratiedatum : 04-12-08
Leeftijd : 53
Woonplaats : Meppel

http://www.roberito.hyves.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Berend op 13.10.15 20:46

Ingestuurd ! 333 nummers. Leek me een mooi aantal. Very Happy
avatar
Berend
Music-director
Music-director

Aantal berichten : 1203
Registratiedatum : 30-04-12
Leeftijd : 53
Woonplaats : Achterhoek

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Kaj op 14.10.15 8:19

Mocht je nou echt geen Excel hebben, maar wel een Gmail-account, dan kun je gebruik maken van Google Drive. Via deze link kun je een nieuwe spreadsheet aanmaken in Google Drive, die je dan vervolgens hier terug vindt, en al je wijzigingen worden live en automatisch opgeslagen. Als je klaar bent met je lijst: rechtermuisklik op het bestandje dat je hebt aangemaakt, download, opslaan, en klaar is Kees!

Ik hoop even dat dit zelfs de grootste digibeten geen brug te ver zou moeten zijn. Zelfs mijn moeder snapt het, en die weet volgens mij niet eens hoe je 2 getallen bij elkaar kunt optellen in Excel Razz

Ons zou het bij het verwerken een hele hoop tijd schelen in ieder geval.
avatar
Kaj
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 3771
Registratiedatum : 16-12-08
Leeftijd : 30
Woonplaats : Maastricht

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Laxus11 op 14.10.15 18:42

Ik ben nu inmiddels bezig met een top 300 te maken, al op 2/3 Very Happy
avatar
Laxus11
Music-freak
Music-freak

Aantal berichten : 137
Registratiedatum : 30-10-13
Leeftijd : 25
Woonplaats : Someren

http://Musicmeter.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  LarryMullen op 17.10.15 13:10

ik heb mijn lijst ook ingestuurd, en omdat ik tijd teveel had heb ik er een spotify playlist van gemaakt.. dus als iemand de behoefte heeft om 15 uur aan mijn vreemde muzieksmaak te beluisteren: https://open.spotify.com/user/21p6fhny7bqekufobxqa4yd4q/playlist/0RvxotfsYSeYISWQxLQCa2 Very Happy
avatar
LarryMullen
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 3952
Registratiedatum : 31-12-10
Leeftijd : 19
Woonplaats : Purmerend

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  forzautregivo op 17.10.15 13:16

Echt, ik beval nog liever van een zesling dan dat ik ooit nog eens zulke zware keuzes moet maken Very Happy

_________________
If I agreed with you we'd both be wrong
avatar
forzautregivo
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 3021
Registratiedatum : 09-10-12
Leeftijd : 28
Woonplaats : Amsterdam

http://www.last.fm/user/forzautregivo

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Chrisje op 17.10.15 15:59

gaga heeft een nieuwe nummer 1, en ik ben al bij 25 liedjes.

Dus ik zou kunnen insturen... Maar ja, ik ben nog niet bij Zazie.

Chrisje
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 2320
Registratiedatum : 03-01-12
Leeftijd : 57
Woonplaats : Eindhoven

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Dave Evans op 17.10.15 16:01

Ik ben er ook nog lang niet hoor! Valt me erg zwaar dit jaar!

_________________
If music be the food of love, play on.
William Shakespeare
avatar
Dave Evans
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 21293
Registratiedatum : 04-12-08
Leeftijd : 53
Woonplaats : Meppel

http://www.roberito.hyves.nl

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Timmus op 21.10.15 21:08

Input nodig? Hierbij de 96 nummers uit mijn Top 100 die op Spotify te vinden zijn.

https://open.spotify.com/user/zolder_fm/playlist/7zQhM4RY66hf56PiKzLhSa

En voor de lagere regionen:

https://open.spotify.com/user/zolder_fm/playlist/749ClD3K02I1HHaJpbEoCr
avatar
Timmus
Moderator
Moderator

Aantal berichten : 12210
Registratiedatum : 01-01-09
Leeftijd : 31
Woonplaats : Grunn

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Ries op 21.10.15 21:25

Inmiddels bij 250 maar er is iets waardoor het voor mij moeilijker is dan andere jaren!

_________________
Knowledge Talks, Wisdom Listens - Jimi Hendrix
avatar
Ries
Music-Maniac !!!
Music-Maniac !!!

Aantal berichten : 4669
Registratiedatum : 06-01-10
Leeftijd : 48
Woonplaats : Hoogeveen

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Verrukkelijke 500 Editie 2015

Bericht  Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Pagina 1 van 3 1, 2, 3  Volgende

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag reacties plaatsen in dit subforum